phot2o

Cred cu tarie ca oamenii au nevoie de noi, au nevoie sa ne cunoasca, sa fie familiari cu activitatea si sprijinul pe care il pot primi de la psiholog.
Cred cu convingere ca noi, psihologii, avem nevoie sa ne castigam locul, increderea si deschiderea oamenilor pentru un domeniu inca insuficient inteles si acceptat.

Cand ne gandim la sanatatea noastra, este bine sa ne preocupam si de sanatatea psihoemotionala. Nu putem fi sanatosi doar fizic!

Intr-o viata in continua schimbare, avem nevoie de repere solide, sanatoase si functionale, pe care le gasim in noi, insa, uneori, nu reusim singuri si avem nevoie de insotire in aceasta calatorie.

Este o adevarata provocare sa gasim modul cel mai eficient sa ne raportam la propria persoana, la cei din jurul nostru si la viata.

Psihologul nu este medic, nu este preot nici vrajitor, este specialist in sanatatea mentala, in pastrarea ei si inlaturarea riscurilor care pot conduce la starea de boala.

Alaturi de tine, psihologul este in primul rand omul orientat spre intalnirea cu tine, omul vulnerabil. Este omul alaturi de care gasesti o relatie calda, empatica, plina de intelegere, acceptare si incredere. Este partenerul tau de drum atunci cand singur nu gasesti calea sau ai pierdut directia sau cand, pur si simplu, ai nevoie de un tovaras de incredere pentru aventura vietii tale, alaturi de care sa iti adresezi intrebarile corecte, pentru a-ti afla raspunsurile necesare evolutiei tale.

A intalni psihologul astazi nu mai este un lux ci, de multe ori, o necesitate, nu mai este o rusine, nici un stigmat, nu este semn de slabiciune ci dimpotriva, un act de curaj, responsabilitate si putere pentru cei care doresc sa traiasca sanatos si in armonie cu ei si cu cei din jur.

“Si eu merg la psiholog!”este declaratia celor care aleg sa se intalneasca cu ei intr-un mod autentic, sa se descopere si sa traiasca liber si responsabil o viata asumata si sanatoasa!

SI EU MERG LA PSIHOLOG!” este numele Campaniei pe care o initiez cu speranta si convingerea ca impreuna vom reusi sa inlaturam misterul, sa eliminam ideile preconcepute si stigmatul care invaluie mersul la psiholog. Sper sa imi fiti alaturi cu sustinerea, deschiderea si curajul de care va stiu capabili, pe voi, cei care tacuti, in umbra, nu indrazniti sa deschideti aceasta Cutie a Pandorei. Lansez provocarea si invitatia si imi asum aceasta experienta cu tot ce vine.

Nu astept sa fiti de acord, sa confirmati sau sa apreciati, nici sa imbratisati critica sau opiniile negative fara sa le sustineti cu argumente, chiar si subiective, emotionale, dar sa existe.

Nu ma astept de la aceasta Campanie la nimic altceva decat sa nu va lase indiferenti, sa va tulbure, sa va puna pe ganduri, sa va starneasca curiozitatea si sa va invite la dialog si deschidere!

Cu gand bun,
Aniela

Distribuie si prietenilor...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn