aniela-omulAstept sa ne intalnim. Prima data vei cunoaste in mine, Omul.

Prima conditie, care face atat de speciala vizita la psiholog, este calitatea intalnirii a doi oameni care, pot sau nu, sa construiasca o relatie. De mare ajutor in acest sens, atunci cand mergi sa iti incredintezi sufletul cu toate ale tale bune sau mai putin bune, cand esti atat de vulnerabil, este sa intalnesti un om cu care simti ca poti rezona,. Un om care, intr-un fel sau altul, iti trezeste increderea, cu care poti simti o “chimie”, care, fara sa stii neaparat sa spui de ce, iti place.

Este important acest lucru!

Din ce ai auzit, ai citit sau ti s-a spus, concluzionezi ca ai nevoie de un psiholog. Esti convins ca el este specialistul de care ai nevoie, dar, cum il alegi pe cel potrivit, cel cu care ai cele mai mari sanse sa obtii rezultatele dorite?

Aici iti pot oferi cateva repere care sa te ghideze sa iti faci o prima impresie si sa te ajute sa te decizi, in intimitatea gandului  tau, daca doresti sa ne cunoastem.

Cine sunt eu?
Sunt un om fascinat de oameni, de frumos. Cred in viata traita in acord cu propriile valori, in mod autentic, onest, discret si liber. Ma caracterizez ca fiind un om cald, empatic, care traieste si munceste cu pasiune.

In ce cred?
Cred in valorile care intruchipeaza Binele, Adevarul si Frumosul si consider ca suntem responsabili de felul in care alegem sa traim, de modul in care gandim si ne comportam. Sunt convinsa ca nu putem schimba lumea, dar putem fi noi schimbarea pe care o dorim in lume si in slujba acesteia putem pune curaj, indrazneala si perseverenta. De multe ori traim realitati care nu ne plac si pe care nu reusim sa le schimbam, dar putem schimba felul in care le privim.

Ce pretuiesc?poza cu ana
Pretuiesc evolutia continua si idealurile in slujba carora pun credinta, speranta, daruire si disciplina pentru a le implini.
Iubesc oamenii, sunt curioasa, atenta la detalii, implicata total in ceea ce fac, cred in potentialul de schimbare al celor care inteleg si isi doresc o viata traita constient, sanatos si echilibrat. Sunt devotata si loiala cauzelor pe care le sustin. Imi desfasor activitatea daruindu-ma cu rabdare, intelegere, respect persoanei care alege sa mi se dezvaluie cu incredere si curaj.

Inainte de a fi profesionist, sunt om, femeie si mama si, dincolo de intelegerea venita din pregatirea profesionala ca psiholog, deschiderea mea este una plina de caldura si acceptare ca de la om la om, cu toleranta si respect pentru persoana celuilalt.

Desigur, ca orice om, am limitarile mele, zonele mele de umbra, vulnerabilitatile si punctele mele slabe. Nu sunt nici pe departe perfecta si nici nu aspir la perfectiune. Caut sa traiesc autentic, onest cu mine si cu cei din jur, sa imi pastrez si pe cat posibil, sa-mi protejez libertatea, atata cata am.
Nu sunt cea mai buna, nu am cele mai bune solutii sau raspunsuri, nu ofer retete si nici nu detin vindecari magice. Nu urmaresc sa multumesc pe toata lumea si nici sa fiu placuta de toti cei cu care interactionez. Indraznesc sa-mi doresc sa aspir spre o viata profesionala in care sa stiu ca fac tot ce pot mai bine, imi respect valorile si etica profesiei mele si spre o viata personala in care sa traiesc impacata cu mine si cu cei dragi.

Care sunt pasiunile mele?
Ma pasioneaza, pe langa psihologie, tot ce are in sfera preocuparilor omul si frumosul. Sunt pasionata de scris, lectura, de muzica clasica, de orice forma de exprimare a artei, imi place fotografia, iubesc natura si plimbarile lungi, ma energizez facand sport, cred in stilul de viata sanatos, cumpatat si echilibrat. Ma inspir din minunatul univers al inocentei fiicei mele, calatoresc cat de mult pot si pretuiesc frumusetea florilor, in special a macilor care pentru mine sunt simbolul libertatii si pasiunii.


 

Distribuie si prietenilor...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn