happinessCand am trait prea mult intr-o lume cu valori gresite, cand am hranit mintea si sufletul cu mizerii doar pentru ca ele erau mai la vedere, strigau mai tare si isi faceau simtita prezenta fara niciun pic de bun simt, ne pierdem reperele pentru ce este normal, sanatos si firesc.

Cand ne obisnuim cu raul si nonsensul, binele si semnificativul par ciudatenii si aproape ne vine greu sa le acceptam pentru ca sfideaza obisnuinta.
Sa ne trezim, dragii mei! Doar pentru ca este rar sa vezi oameni cu bun simt, cu capul pe umeri, echilibrati, sanatosi psihic, emotional, moral, oameni care se ghideaza dupa valori sanatoase, care vorbesc ce stiu si stiu ce vorbesc, care au un discurs cu logica si coerenta, raspund civilizat si pretuiesc buna cuviinta, politetea, discretia, modestia, calmul si seriozitatea, nu inseamna ca ei nu exista.

Nu inseamna ca este o iluzie sa vezi oameni care tind spre ideal si se straduiesc sa il atinga sau macar sa ii inspire pe cei mai puternici sa il urmeze. Ei exista, ramane doar ca si noi sa ii percepem si sa le creditam prezenta, altfel, ramanem bolnavi si imbolnaviti intr-o societate la fel de bolnava ca si noi toti care am pierdut reperele si ratacim fara sens.
Cati dintre noi, stim oare, sa raspundem clar si raspicat la intrebarea: Care ne sunt valorile? Cati oare stim dupa ce ne conducem in viata si urmam aceasta directie care ne da un sens….si cati oare, ne plangem ca directia ne-o dau altii pentru ca singuri nu ne stim decide drumul?

Asa cum stim sa ne raspundem la intrebarile:”Cum te cheama? Cati ani ai?”, trebuie sa stim sa spunem cateva din valorile cardinale care ne conduc viata, alegerile, planurile de viitor. Este important sa avem aceasta scara de valori care sa ne orienteze intr-o lume atat de pestrita, in care incertitudinea, nonsensul si ratacirea sunt la tot pasul in jurul nostru.

Este important, ca parte din definirea noastra ca persoane, sa stim in ce credem, ce pretuim, ce este important de respectat, ce ne ofera coloana vertebrala a fiintei noastre morale, ce ne putem ingadui sa incalcam si ce nu ne putem permite sa gresim, indiferent cat de idealist ar putea parea asta.

Valorile noastre ne definesc directia, ne ofera sensul pentru o viata cu semnificatie care ne poate aduce fericirea.

Din pacate, prea putini mai credem in normalitatea si necesitatea unui sistem sanatos de valori bine si clar definite. Incalcam aproape orice si asta ne pare ”cool”, ne pierdem in multimea lipsita si ea de repere si directii si ne miram ca suntem rataciti, neajutorati, tristi si coplesiti de o viata  plina de dezordine, intr-o aglomerare haotica, mergand cu turma.

Numai ganduri bune! Aveti grija de voi… descoperiti-va si cultivati-va propriile Valori… ele va vor decide sensul vietii si fericirea!

Poti sa primesti o notificare cand scriu un articol nou. Aboneaza-te pe email!

Distribuie si prietenilor...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn