78Pentru mine, succesul se masoara in reusite aparent mici dar care, in esenta, presupun eforturi greu de inteles pentru majoritatea.
Pentru mine, reusita se masoara in pasii pe care oamenii cu care am bucuria sa lucrez, ii fac in procesul devenirii lor. Si pentru acestia, un real succes este de multe ori reusita de a gasi sensul pentru o noua zi, de a se ridica din pat si a continua, de a gasi resurse pentru a o lua de la capat invatand noi moduri de a se raporta la realitate.

Povestea de succes e cea pe care o scriu acei oameni care aleg sa accepte ca nu sunt centrul universului si, desi au dreptul sa ceara, nu pot pretinde pentru ca, in fond, stiu ca nu li se cuvine nimic. O poveste scrisa de acei oameni care inteleg ca viata de multe ori e nedreapta si ne obliga sa ne confruntam cu nedreptatea ei, ne doboara la pamant de multe ori ca sa ne provoace sa ne ridicam si sa mergem mai departe fara sa consideram ca nefericirile noastre sunt tragedii. Acei oameni care inteleg ca in jurul lor sunt persoane care nu gandesc, nu simt si nu se comporta asa cum si-ar dori si prin urmare ii ranesc, ii tradeaza dar ei inteleg ca trairile lor le apartin si sunt singurii responsabili de ele, isi panseaza ranile si merg mai departe in calatoria lor.

Acesti oameni sunt pentru mine oamenii de succes! Cei care devin mai mult datorita dorintei de a lupta cu felul in care gandesc, cu asteptarile lor uneori nerealiste si reusesc! Reusesc sa devina mai realisti, mai calmi, mai toleranti, mai rabdatori si iubitori cu propria persoana si cu cei din jur.
Iar pentru mine, insotitorul de drum pe care il aleg uneori cand nu isi doresc sa fie singuri, acesti oameni au povestea lor de succes care ma motiveaza in fiecare zi.

In ciuda atator idei preconcepute, in cabinetul psihologului ajung oamenii cei mai puternici! Oamenii care au curajul sa se priveasca si sa se confrunte deschis, onest si cu perseverenta cu toate umbrele fiintei lor si o fac in fata cuiva necunoscut, invingand in acest fel teama, rusinea si uneori neputinta.
Ei sunt oamenii de succes, cei care nu vor mai mult din a avea neaparat, cat doresc mai mult din a fi.
Ei imi confirma zi de zi ca viata nu e usoara pentru nimeni, ne provoaca la alegeri si de multe ori alegem gresit si suferim.
Ei, cei care ajung la psiholog sunt oameni pe drumul propriilor cautari cu sansele cele mai mari sa se cunoasca, sa se inteleaga si sa traiasca autentic, amintindu-ne tututror ca este in regula sa recunoastem ca ne este greu, ca uneori suntem coplesiti, dezorientati, ca ne sperie viitorul, necunoscutul, ca nu stim cum sa ne acceptam trecutul si uitam sa traim prezentul.
Ei sunt oamenii care pornesc in aventura vietii lor cautandu-se pe ei, incercand sa se inteleaga, sa schimbe ce pot schimba si sa accepte ce nu sta in puterea lor.

Sunt oameni care sunt curajosi nu pentru ca nu se tem ci pentru ca aleg sa se confrunte cu temerile lor, sunt puternici, nu pentru ca nu au slabiciuni ci pentru ca le accepta, le privesc cu obiectivitate si apoi incearca sa le dea de cap. Sunt oameni de succes nu pentru ca nu sunt vulnerabili ci pentru ca stiu cum sa isi valorifice atuurile, pentru ca au avut indrazneala sa vada cat de jos pot ajunge ca sa stie apoi cat de sus vor sa urce.

Reusita este a celor care nu stiu incotro sa mearga dar cauta calea, nu stiu cum sa mearga dar invata sau uneori pur si simplu merg cum pot dar nu se opresc, nu stiu ce sa faca cu ce simt dar continua sa traiasca cu emotiile lor pana cand afla raspunsul. Reusita este a acelora care indraznesc, care continua si nu renunta in calatoria devenirii lor indiferent in ce directie ar fi aceasta.

Pentru mine, marii invingatori sunt cei care s-au eliberat de asteptari absurde, de temeri care ii limiteaza si indraznesc sa traiasca autentic cautandu-se neincetat in lupta cu incercarile vietii. Doar mergand pot gasi echilibrul.
In viata, la fel ca mersul pe bicicleta…ai nevoie de curaj sa te pui in sa, sa confrunti teama de necunoscut, de inaltime dar si de cadere, dezechilibrul de care ai parte la inceput, provocarile pe care le intalnesti pe parcurs si care te indeamna la multa indrazneala, atentie, perseverenta, pentru a pastra directia si a continua sa mergi chiar daca dureaza ceva vreme pana cand gasesti echilibrul si faci din mersul tau unul lin de care poti chiar sa te bucuri!
Numai ganduri bune! Aveti grija de voi si de toti cei dragi voua!
Aniela

Poti sa primesti o notificare cand scriu un articol nou. Aboneaza-te pe email!

Distribuie si prietenilor...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn