83 ”Dupa multi ani in care am depus toate eforturile de a arata intr-un fel anume, de a ma prezenta celorlati intr-un fel in care credeam ca voi fi iubita si admirata, dupa diete stricte, autocontrol excesiv, stari de anxietate si atacuri de panica am inteles ca ceea ce trebuie sa rezolv nu are legatura cu exteriorul si cu ceea ce afisez, ci cu interiorul, cu ceea ce ascund in strafundurile subconstientului din cauza fricii de a nu suferi.

Nu stiam ca suferinta cea mai mare mi-o provocam singura, in goana nebuna de mine, de a nu da piept cu (a)ceea ce eram eu cu adevarat!

Cu siguranta, cautarea de sine este un process lung si anevoios, uneori dureros dar si ATAT de frumos si eliberator atunci cand ajungi sa te intelegi, atunci cand faci pace cu tine, cu trecutul tau, atunci cand se asterne linistea!

Mersul la psiholog, Aniela, mi-a indrumat pasii pe acest drum inapoi spre mine. M-a ajutat sa vad realitatea  (nu doar jumatati de masura si in special nu doar partea negativa a lucrurilor, cum eram obisnuita sa fac), m-a ajutat sa realizez ceea ce este cu adevarat important in viata si pentru sufletul meu, m-a ajutat sa inteleg cand gandurile mele sunt irationale si cum imi aduc doar suferinta, m-a sustinut, A CREZUT IN MINE!

In cabinetul ei gasesti caldura si intimitatea care te ajuta sa te deschizi, un zambet cald care-ti spune ca e OK ceea ce simti, intelepciune si experienta de a lucra cu oamenii, intelegere si compasiune dozata cat sa te simti in regula si nu o victima. Nu pot decat sa-i fiu recunoscatoare pentru toate acestea, sa o rog sa ma ghideze in continuare si sa o recomand cu caldura celor care inteleg ca a merge la psiholog nu este o rusine ci o necessitate pentru sanatatea si echilibrul mintii noastre!” (D.S)

Poti sa primesti o notificare cand scriu un articol nou. Aboneaza-te pe email!

Distribuie si prietenilor...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn