Construim lumi durabile în afara noastră iar în noi ni se ruinează visele pentru că avem o structură fragilă în care nu mai suntem dispuși să investim… privirea noastră este frecvent orientată spre în afară. Ne uităm mereu spre ceilalți, căutăm răspunsurile la alții, modelele și reperele în rețete oferite de alții, uneori, ne lăsăm viața pe mâna celorlalți ca să ne trăiască în timp ce noi suntem ocupați să rezolvăm problemele altora. Este ciudat că facem asta și totusi, timpul nostru se scurge în timp ce noi uităm să fim conștienți de propria viață.

Unii dintre noi descoperim că lumea în care sunt cele mai multe răspunsuri este atât de aproape de noi doar că energia întrebărilor trebuie să o orientăm spre înăuntru. Dacă tu înveți să te cunoști și să te placi, dacă ajungi să te simți în siguranță în tine însuți, vei avea multă dragoste pentru a da și altora.

Binele în relație începe întotdeauna cu binele tău! Îngrijește-te să fii bine, să ai mintea liniștită, să te vindeci de emoțiile zbuciumate și să stii să te liniștești singur fără să disperi când dai de greu. Asigură-te că îți cunoști valorile și limitele înainte să îți pui toate speranțele într-o relație. O relație îți poate oferi multe, dar nu te va salva de problemele tale, de viața ta, de tine!

Dacă tu îți regăsești rezervorul de energie, de liniște și iubire în tine, vei avea șansa să oferi și altora pentru ca apoi să primești înapoi, înmulțindu-te din ceea ce dăruiești.

Cel mai adesea, oamenii vin să solicite ajutor spunând că nu știu pe unde să mai apuce, cum să se mai descurce cu relațiile lor, se plâng de partener, de probleme, de orice pentru că, în timp, au înțeles că este mai ușor să te plângi, este confortabil să primești atenție și să ceri grija și înțelegerea celor pe care îi poți face partizani poveștii tale. La un moment dat, descoperă că nimic din ce li se întâmplă nu este rupt de ei ci reprezintă oglinda propriei realități. Experiențele din afara noastră sunt rezultatul a ceea ce gandim, alegem, sunt manifestarea în afară a modului nostru de a vedea lumea și de a ne raporta la noi și la ceilalți.  Abia atunci când înțelegem că suntem responsabili pentru asta și că orice schimbare din relațiile noastre trebuie să înceapă cu schimbarea proprie, abia atunci începem să mișcăm ceva.

Poți să te superi pe partener, să îți ceri drepturile, să-l implori să se schimbe, să-i ceri să plece, poți pleca dintr-o relație dar nu poți pleca din tine însuți!

Singura persoană cu care ești obligat să trăiești până când mori, singura realitate la care te întorci în fiecare zi, ești Tu!  Sfatul cel mai înțelept pentru tine ar fi să stai de vorbă cu tine,  să te cunoști, să înveți să te înțelegi, să-ți devii prieten și aliat pentru că, relația bună cu celălalt, începe cu o relație armonioasă cu tine!

 

Poti sa primesti o notificare cand scriu un articol nou. Aboneaza-te pe email!

Distribuie si prietenilor...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn