1Oamenii apar in viata noastra cu un scop. Nu-l cunoastem si poate nu il intelegem de la inceput dar timpul langa ei, atata cat este, lasa urmele necesare in devenirea noastra. Este incredibil cum devenim, cum ne construim si ne schimbam prin jocurile intalnirilor prilejuite de viata.

Daca am sti sa ii primim si sa le permitem sa fie alaturi de noi acelor oameni necesari calatoriei noastre, am trai mult mai frumos aventura vietii.

Oamenii pe care ii intalnim apar in momente si in contexte pe care adesea le vedem ca nepotrivite. Cele mai frumoase si transformatoare intalniri au fost cele aparute ca o surpriza pe care viata ne-o oferit-o, un cadou venit sub aparenta unei situatii dureroase, neplacute si triste. Sub masca neplacerii prilejuite de vesti care dor, situatii care ascund minciuni sau dezamagiri, gasim, daca stim cum sa ne uitam, oportunitati pe care viata ni e ofera pentru a deveni persoanele care suntem destinate a fi.

Asemenea intalniri pot aduce in viata noastra oameni pe care nu ar fi avut cum sa isi intersecteze pasii cu noi vreodata si, fara sa isi dea seama, lasa urme care deschid noi trasee transformatoare de destin, continuand in acest fel  jocul fascinant al vietii.

Suntem suma amintirilor, a povestilor scrise de alegerile pe care le-am facut in anumite momente din viata, suma prieteniilor, a iubirilor care ne-au implinit sau ne-au confruntat cu cele mai adanci umbre din noi si din ceilalti…
Suntem suma momentelor in care am incercat si am esuat sau a planurilor in care am sperat si s-au intamplat, a lectiilor pe care le-am invatat si a intalnirilor care ne-au modificat structura sufleteasca transformandu-ne in ceea ce suntem.
Suntem tot ce am devenit pentru ca nimic din ce ni s-a intamplat nu a fost in zadar la fel cum, prin intalniri surprinzatoare, viata ne demonstreaza ca nimic nu este intamplator!

Oamenii cu care ne intersectam destinul sunt partasi la procesul devenirii noastre. Lor le datoram transformarea noastra. Ei ne ofera oglinda in care ne putem vedea calitatile, limitele, umbrele, potentialul. Ei ne provoaca sa fim mai mult decat stim la un moment dat si ne ajuta sa ne pierdem ca sa ne regasim mai evoluati.

Intalnirile cu ceilalti sunt cele care ne construiesc parcursul si care ne fac calatoria mai interesanta. Sunt pretioase exact asa cum sunt… uneori ne produc dezordine, haos, destructurare, ne arunca in abisul fiintei pentru a ne intalni cu umbrele noastre pe care, altfel, le-am tine adanc ascunse. Aceste intalniri care ne dor, ne fac rani care lasa urmele intalnirii sub forma unor cicatrici neplacute, sunt poate cele mai valoroase. Ele ne amintesc cat de puternici suntem ca sa ne lasam sfasiati pana in carnea sufletului nostru si totusi sa ramanem in viata. Cu suflete facute franjuri si totusi vii pentru a vedea ca dincolo de rani, am devenit mai constienti de puterea transformatoare a deziluziilor. Intalnirile care ne arata ca viata are atatea laturi cate perspective ne putem imagina cand privim spre ea, ne ofera puternice mijloace spre evolutia si maturizarea noastra.

Nu putem deveni stand la adapost, ferindu-ne de experientele care asteapta sa ni se intample. Viata se intampla, ni se intampla si foarte bine ca este asa. Doar in focul transformator ne putem cali.

Din viata care ne modeleaza prin intamplarile pe care ni le ofera, fac parte si intalnirile cu oamenii care prin daruirea lor, atentia, grija lor, prin dezamagirile pe care le traim alaturi de ei, visele sau asteptarile implinite sau nu, prin impartasirea cu ei a planurilor noastre de viata, prin dezvaluirea vulnerabilitatii cu incredere sau prin trairea suferintei prilejuite de neincredere, minciuna, prin timpul investit in incercari reusite sau nu, prin toate acestea, oameni care ne insotesc in aventura calatoriei noastre, sunt partasii fascinantei noastre deveniri si lor, tuturor trebuie sa le multumim.

Port recunostinta tuturor intanilirlor care mi-au construit povestea devenirii si m-au ajutat sa fac alegerile care mi-au conturat destinul.

Numai ganduri bune! Aveti grija de voi si de toti cei dragi voua!

 

Aniela

 

Poti sa primesti o notificare cand scriu un articol nou. Aboneaza-te pe email!

Distribuie si prietenilor...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn