9„Ne irosim viata ocupandu-ne de detalii; simplificati si iar simplificati!” – H.D.Thoreau

…si totusi facem atat de rar asta si, uneori, habar nu avem cum sau ce presupune sa simplificam.

Ne simtim mai importanti daca avem joburi complexe, daca avem personalitati complicate, ganduri intortocheate, vieti pe care le complicam inutil din dorinta de a parea grozavi.

Avem o perceptie gresita despre simplitate.

O asociem cu putinul, neimportantul, comunul, cand de fapt, este marca oamenilor inzestrati cu trasaturi atat de frumoase. Simplitatea este emblema modestiei, a bunului simt, a intelepciunii unor minti care au inteles ca putinul spune mult, ca nu ai nevoie sa epatezi ca sa arati lumii cine esti, au priceput ca in taina gandurile se aseaza altfel, emotiile sunt vibrante iar mesajul pe care reusesti in acest fel sa il transmiti este mai patrunzator.

Desi nu ne dam seama, peisajul vietii epocii pe care o traim cu totii devine tot mai incarcat. Traim vieti tot mai agitate, mai complicate, cu solicitari din ce in ce mai mari, intr-un ritm tot mai alert, intr-un vartej de evenimente din care, de cele mai multe ori, iesim nauciti, obositi si speriati. Ne intrebam, desi de multe ori o facem inconstient, ce va mai urma, ce se va intampla cu noi. Este ca si cum am astepta cu frica in san ca la un moment dat sa explodeze balonul aflat sub o presiune parca, mai mare ca oricand.

Pe masura ce vietile ne devin tot mai complexe, refugiul nostru va fi in simplitate. Va trebui sa invatam sa incorporam simplitatea in viata noastra!

Suntem ingroziti de ideea de simplitate pentru ca o confundam cu simplismul, cu lenea sau ignoranta. Nu vorbesc despre aceasta simplitate. Vorbesc despre simplitatea care este rezultatul dorintei de a ajunge la esenta, la claritate, ceea ce nu este deloc usor de facut.

Simplitatea este prietena buna cu moderatia si naturaletea. Ele invaluie ca o aura persoane care ne par atat de speciale ca nu te saturi sa le privesti, sa le asculti cu admiratie si sa te intrebi cu vadita curiozitate: cum reusesc?

Probabil ca nu gasim raspunsul pentru ca suntem tentati sa consideram ca descoperirea secretului este complexa, ne depaseste…raspunsul, insa, este nu simplist, dar poarta numele de: simplitate!

 

Poti sa primesti o notificare cand scriu un articol nou. Aboneaza-te pe email!

Distribuie si prietenilor...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn