16”Si eu merg la psiholog!” – ajutorul psihologic oferit tinerilor cu comportamente deviante, a fost tema pe care am sustinut-o la Seminarul National ”Delincventa juvenila – o problema pentru justitie si societate” organizat de Elsa Sibiu la Facultatea de Drept “Simion Bărnuţiu” Sibiu.

Tineri care, in anumite momente ale existentei gresesc, ajung sa traiasca adevarate drame, destine frante, uneori din motive stupide, au o poveste. O poveste care, dincolo de marginalizarea presupusa de stigmatul pe care il duc acestia, vorbeste despre alegerile lor si consecintele acestora pentru care poarta responsabilitatea si povara. Dincolo de condamnarea si blamarea sociala, acesti tineri sunt copiii, fratii, prietenii nostri, cetateni ai societatii in care traim pentru care, noi toti ceilalti avem o responabilitate. Nu putem ramane nepasatori, nu putem trece indiferenti. Fiecare, cumva, putem face o schimbare, una mica dar semnificativa pornind de la noi, de la felul cum gandim, cum ne comportam, cum ne crestem si educam copiii, cum incercam, fiecare dupa puteri, sa producem o schimbare in bine, fiind noi insine schimbarea.

17”Povestea mea, poate suna dramatic, dar este o drama, DRAMA mea!” – a fost povestea-confesiune a unui tanar curajos care a impartasit experienta lui. Ii multumesc pentru indrazneala, curajul si forta de care a dat dovada, demonstrand prin povestea lui, ca exista viata si dupa greseala!
Multumesc, de asemenea,  pentru invitatie, organizatorilor!

A fost o bucurie si o onoare sa ma aflu alaturi de oameni frumosi si inspirati care confirma ceea ce zicea Noica: “Stari de spirit, asta trebuie dat altora; nu continuturi, nu sfaturi, nu invataturi.”

Multumesc!

Aniela

Poti sa primesti o notificare cand scriu un articol nou. Aboneaza-te pe email!

Distribuie si prietenilor...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn