75”Cabinetul unui psiholog este locul unde esti ajutat sa te descoperi, fara sa fii descoperit. Esti mai degraba acoperit de discretie, esti invaluit de o privire blanda si un zambet putin ciudat. La urma urmei, cine este “psihologul “din fata ta?

Vii la cabinet cu elan, cu gandul pus pe tava, cu speranta clara ca vei rezolva totul repede si eficient.

Ajuns acolo, intr-un fotoliu confortabil, apar intrebarile: Sa-i spun tot? Sa nu-i spun? Oare ma va intelege? Cine este omul din fata mea? De ce l-am ales tocmai pe el? De ce am venit in acest cabinet?!

L-am auzit povestind intr-un grup retrans. Eram in primul rand, ascultam cu mare atentie cand, la un moment dat, mi-a aruncat o privire calda, apoi mi-a zambit. Si totusi a mai trecut ceva timp pana mi-am facut curaj sa intru in cabinet. La prima sedinta am incercat sa fiu dezinvolta, sa par sigura pe mine. M-au ajuns din urma emotiile, pe care am crezut ca le-am uitat in strada. Apoi, s-a “instalat” in sufletul meu INCREDEREA in omul care imi intindea o mana de ajutor.

Repet: Cabinetul este o experienta! Fiecare sedinta a adaugat in sufletul meu un plus de siguranta, de incredere in mine, in ceea ce fac si…ce nu pot INCA sa fac!

De la “NU POT!”, “NU CRED CA SUNT IN STARE!”, ”NU AM CURAJ!,” am ajuns, dupa cateva sedinte, la acel mult asteptat “AM REUSIT!!!!!”

Nu mi-am strigat in gura mare reusita, dar am adunat strop cu strop toate noile descoperiri si le-am pus in practica acolo unde a trebuit si la momentul potrivit.

De fiecare data am iesit din cabinet zambind, invaluita in mereu acelasi prietenos si cald indemn: “AI GRIJA DE TINE!”.  Multumesc, Aniela !!

Am scris cu sufletul si cu gandul ca acesti oameni minunati – “psihologii” au aparut printre noi ca sa risipeasca si ultimul nor si ultima dara de ceata care mai sta cuibarita in inima noastra.

Luati cu voi curajul si increderea ! Treceti pe la ei…Sunt tot oameni, sunt prieteni, sunt de-ai nostri!!! Dar sunt deosebiti,si merita tot respectul nostru.

Cu drag,

de la Adriana”

 

Poti sa primesti o notificare cand scriu un articol nou. Aboneaza-te pe email!

Distribuie si prietenilor...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn