27Cu totii suntem personajele principale ale vietii noastre. Unii uitam asta, altii ne amintim tarziu, altii ne comportam ca si cum habar nu avem ca ne traim propria viata ca o calatorie in care nu stim cine suntem, incotro ne indreptam si nici de ce. Doar mergem.

Putini dintre noi cauta cu adevarat sa nu se pacaleasca si aleg calea de a recunoaste ca, pentru a gasi implinirea, avem nevoie sa descoperim adevarul despre noi, sa il acceptam, sa-l lasam sa fie. O cale anevoioasa, dar dupa parerea mea, singura capabila sa ne dezvaluie asa cum suntem, pentru ca la capatul ei sa ne privim cu mai multa bunavointa, compasiune, iubire si acceptare neconditionata.

Ne descoperim prima data in oglinda in jurul varstei de 6 luni si apoi, inca ani intregi, ne construim imaginea despre noi din adevarul altora.

De multe ori stim ce vrem abia dupa ce am trecut pe lista, asteptarile altora de la noi. Stim cine suntem din parerile celorlalti si ne construim dorinte ca sa fugim, mai degraba decat sa construim.

Ne definim prin gandurile altora despre noi si prin experientele pe care am apucat sa le incercam cu grija de a nu incalca regulile stabilite de altii.

Tarziu, pe parcursul vietii, ne descoperim pe noi. Timid, incepem prin a ne intreba ce ne dorim cu adevarat si apoi ne gasim cumva curajul sa aflam daca sunt dorintele noastre. Daca apucam sa le aflam, ne e teama apoi sa le sustinem si de multe ori ne ascundem de adevarul din noi pentru ca ne este greu sa-i dam glas. Ne face sa ne simtim goi de protectii, vulnerabili si expusi.
Avem nevoie de timp si rabdare sa ne privim in oglinda si sa ne vedem cu adevarat pe noi, sa nu ne criticam, sa nu ne pedepsim, sa nu ne respingem, ci cu tandrete sa admitem ca, intalnirea cu noi presupune descoperirea unui adevar unic pe care trebuie doar sa-l acceptam.

Adevarul despre noi ne elibereaza de rusine, de teama, de intoleranta, de judecata si frustrare. Ne ofera posibilitatea sa fim noi pur si simplu fara sa ne aparam, fara sa fugim, fara sa vrem sa corectam. Ne elibereaza de presiunea inadecvarii si de nevoia perfectiunii si ne ofera intalnirea cu adevarul care ni se reveleaza si ne copleseste.

Sa cautam sa cunoastem adevarul din noi, despre noi, este o misiune pentru o viata iar farmecul ei, il descoperim pe parcursul calatoriei. Nu e ceva simplu de facut, dar cu siguranta este cu adevarat minunat!

Numai ganduri bune! Aveti grija de voi si de toti cei dragi voua!

Aniela

 

Poti sa primesti o notificare cand scriu un articol nou. Aboneaza-te pe email!

Distribuie si prietenilor...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn