feeling„Iubeste-ma asa cum sunt, sau pleaca!”…as vrea sa-i spun oricarui „el” care ar intra in viata mea! Este egoism, inflexibilitate sau simpla dorinta de a fi acceptata asa cum sunt? ” imi spunea cineva cu patos fara sa astepte neaparat un raspuns.
Cum ar fi, oare, relatiile noastre daca am putea sa traim langa oamenii care ne plac asa cum suntem, care vor sa ne fie in preajma tocmai pentru ca ne gasesc minunati iar compania noastra le face pur si simplu placere?
Oare cum ai trai relatiile in care nu ai simti nevoia celuilalt de a te controla, nu l-ai lasa sa te manipuleze pentru a se desfata in propriul rasfat ci ai reusi sa-l faci pe cel de langa tine sa te priveasca asa cum esti: o persoana unica, speciala cu tot ce o caracterizeaza si minunata asa cum este, o opera pe care s-o desavarsesti doar prin propria dorinta, fara constrangerea cuiva care, incurajat de vulnerabilitatea cu care i te-ai incredintat, se simte in putere sa te schimbe. Nu ar putea-o face oricum fara acordul tau. Si totusi…iubirea orbeste!

Ajungi de atatea ori sa te indepartezi atat de mult de tine pentru a-i face pe plac celuilalt, incat te place el iar tu nu te mai recunosti. Ramane in urma ta doar umbra a ceea ce ai fost si in rest, caricatura deformata de solicitarile multiple ale cuiva care nu a stiut sa te iubeasca pentru ce esti ci a incercat sa te faca sa fii ceea ce vrea el sa iubeasca!

Daca am avea forta sa spunem ”stop!” la primul semn al deformarii, ne-am scuti de suferinta instrainarii, ne-am acorda sansa sa ne ramanem fideli noua cu riscul de a-i dezamagi pe cei care nu ne cauta pe noi ci fantasmele propriilor idealuri si sfarsesc prin a ne modela dupa ele.

Dar noi cedam de atatea ori! O facem din lipsa de incredere in noi, din teama de a-l pierde, din nestiinta si slabiciune, din prostie, dintr-o iubire oarba si irationala in numele careia sacrificam orice, uneori chiar propria identitate.
„Iubeste-ma asa cum sunt, sau pleaca! Langa mine vreau sa ramai doar daca ma placi pentru ceea ce sunt nu pentru ce ti-ar placea sa devin in numele idealului tau!”

 

Numai ganduri bune! Aveti grija de voi si de toti cei dragi voua!

 

Aniela Sarbu

 

Poti sa primesti o notificare cand scriu un articol nou. Aboneaza-te pe email!

Distribuie si prietenilor...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn